_MG_5274

Mijn werkwijze

Het liefst maak ik foto’s op locatie.. lekker in de buitenlucht, in de omgeving bij jullie in de buurt of op plekjes waar ik het meeste kom!

Omdat de omgeving ook voor afleiding zorgt, krijg je vaak de meest spontane foto’s en helpt het om de lens te “vergeten”. Voor de meeste kinderen is een buitenlocatie hun terrein. Lekker rennen in het bos, spelen in een weide of grenzeloos genieten op het grasveld. Als ze hun energie kwijt moeten of hun concentratie even niet kunnen opbrengen, wordt de nadruk even ergens anders opgelegd.

Of je nu kiest voor een familieshoot, vrijgezellenfeest, een shoot met je kinderen, partner of je huisdier, vooraf bespreek ik met jullie de wensen/ideeën en maken we er samen een leuke dag van! Zelf heb ik attributen die we kunnen gebruiken maar het leukste is om persoonlijke spulletjes mee te nemen. Denk hierbij aan: lievelingsknuffels voor een veilig gevoel of een extra shirt/sjaal voor nog meer variatie!

Bruiloft

Jullie gaan trouwen! De mooiste dag van van jullie leven is in zicht. Omdat deze dag vol wensen, prachtige gebeurtenissen en de meest kleine details gevuld is, kom ik altijd vooraf bij jullie langs om alles door te spreken. Daarnaast is het het ook wel fijn om ervoor kennis gemaakt te hebben met jullie fotograaf. De dag op zich is al spannend genoeg! Tijdens deze kennismaking vertel ik jullie alle ins & outs die voor ons beide belangrijk zijn.

DSC_0052 2-55

DSC_0014-18

Zwangerschap

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Deze mooie tijd moet je zeker vastleggen! Je buik is rond week 36 op z’n mooist en is het effect ook het beste zichtbaar. Een buitenlocatie is hierbij erg bijzonder omdat je vaak het seizoen waarin jullie je kleintje verwachten gelijk even meepakt. Ieder seizoen heeft z’n charmes. Van een blote buik in het water, tot een warme sjaal op het ijs!

Newborn

De newbornshoot is weer een andere tak van fotografie. Hier komt vooral rust, veiligheid en vertrouwen bij kijken.

Newborns worden over het algemeen tussen dag 3-14 gefotografeerd. Jullie baby’tje slaapt nog veel en is dan gemakkelijk in verschillende posities te leggen. Zoals de veilige foetushouding de afgelopen maanden bij mama in de buik. Laat me even weten wanneer je bent uitgerekend. Zo kan ik ruimte vrij houden in deze periode en wacht jullie telefoontje vol spanning af. Rust en zorgvuldigheid zijn essentieel bij een newbornshoot. Ik trek hiervoor bewust extra tijd uit om alles zo rustig mogelijk te laten verlopen. Als dat inhoudt dat er een extra voeding of verschoning moet plaatsvinden, dan nemen we die tijd!

Bevalling

Het grote, spannende en meest onbekende moment is bijna aangebroken.
Jullie eerste ontmoeting met jullie kindje kun je bijna aanraken, en dat kan ik voor jullie vastleggen!
Als geen ander weet ik hoe fijn het is om deze prachtige ervaring nog eens te mogen beleven. Op deze momenten, keer je vaak in jezelf, om zo goed mogelijk om te gaan met de pijn. Deze emoties zijn on-be-taal-baar!
Thuis, als je langzaam weer op verhaal komt, zijn deze foto’s en filmfragmenten DE ontbrekende puzzelstukjes.
Het mooiste van alles is om met eigen ogen te zien hoe jullie kleintje ter wereld komt, en jullie als papa en mama geboren worden.

Uiteraard kom ik vooraf even bij jullie kennismaken, je wilt immers wel weten wie je naast je bed heb staan. Zelf zal ik zoveel mogelijk op de achtergrond blijven zodat jullie deze bijzonder intieme momenten ongestoord kunnen beleven.

In de laatste weken van jullie zwangerschap houden we regelmatig contact en zal ik 24 uur per dag bereikbaar zijn.
Wanneer je vliezen zijn gebroken of je weeën zijn begonnen, nemen jullie zo snel mogelijk contact me mij op. Dan kan ik alles in gang zetten om de komende uren bij jullie thuis of in het ziekenhuis te zijn.

Na de geboorte leg ik de controle’s en de eerste momenten tussen jullie en jullie wondertje vast. Daarna zal ik rustig de kamer verlaten zodat jullie ongestoord kunnen genieten. Thuis bewerk ik alle foto’s en zet ik een persoonlijke slideshow voor jullie in elkaar! Achteraf kunnen we overleggen wat ik wel en niet mag gebruiken voor mijn portfolio.

Maaaar, geniet nog eerst even volop van het getrappel.

Cake smash

Is jullie zoontje of dochtertje alweer bijna 1 jaar? Dan gaan we dat GROOTS vieren!!!!

En wat is er nu leuker dan dit al een paar weken van te voren te vieren! Flink knoeien met zijn/haar eigen verjaardagstaart die ze met niemand hoeven te delen. In mijn studio bouw ik de ruimte om in een echt feestdecor. Ik heb allerlei versieringen/aankleding en in overleg wordt er een taartje of giant Cupcake gebakken waar weinig tot niets van overblijft. Daar in de plaats van krijgen we geweldige spontane foto’s, waar het enthousiasme, plezier en vooral het genieten vanaf spat! Letterlijk en figuurlijk!

Deze Cakesmash shoot is altijd inclusief uitnodiging om deze op tijd op de post te doen. Origineler kan bijna niet!

DSC_0029-4